luni, 2 decembrie 2013

THANKSGIVING TRADITIONS


       Luna lui Brumar aduce odată cu sfârşitul său Ziua Recunoştinţei, zi sărbătorită în special în America de Nord şi Canada. Este o zi în care se aduc mulţumiri, în primul rând, Celui de sus şi familiei. Această sărbătoare a fost preluată de primii colonişti în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoştinţă faţă de recolta miraculoasă obţinută în condiţii climaterice dure.

     În Regatul Unit, Thanksgiving Day este o altă denumire pentru Ziua Recunoştinţei şi se sărbătoreşte în biserici şi în sate într-o duminică după strângerea recoltei în acea localitate, fără a fi o sărbătoare deosebit de importantă.

     În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoştinţei, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare şcolare şi se prezintă diferite care alegorice. Mâncărurile tradiţionale de Ziua Recunoştinţei suntcurcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), cartofi dulci, porumb, şi plăcinta de dovleac.

     În Canada, ziua de Thanksgiving se sărbătoreşte în a doua zi de luni din octombrie, ca mulţumire pentru o recoltă bogată. Rădăcinile sărbătorii din Canada diferă de ale celei din SUA exploratorul britanic Martin Frobisher încerca să găsească o cale spre Orient. Nu a reuşit, dar s-a stabilit în Canada. În anul 1578 a ţinut o ceremonie în regiunea care astăzi poartă numele de Provincia Newfoundland şi Labrador spre a aduce mulţumiri pentru faptul că a supravieţuit unei călătorii atât de lungi. Alţi colonişti sosiţi ulterior, au continuat tradiţia. Ulterior Forbisher a fost înnobilat şi un golf la Oceanul Atlantic, în nordul Canadei, a primit numele de Forbisher Baz, în memoria sa.

     A doua zi după Ziua Recunoştinţei este cea mai aglomerată zi pentru cumpărături. Magazinele deschid devreme şi au oferte speciale pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Nu este ceva neobişnuit să se formeze cozi la mall-uri de la şase dimineaţa.

Sursa ro.wikipedia.org 


elevii claselor I şi a III-a 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu